TURRIDNING

Om turridning

1.5-timmestur

2,5-timmestur

Tips inför turen

Information om turridningen hos oss

Genom avtal med markägarna i Härensås och Bergqvara Gård kan vi erbjuda ett stort utbud av ridvägar, från kringlande skogsstigar till fina skogsvägar lämpade för tölt och långa galopper. Turerna tar oss genom djup gammelskog, där vättar och troll känns nära, gamla gravrösen och andra platser med gamla anor, samt öppna fält och hyggen där skogens vilt ofta kan beskådas.

Nedan ges några smakprov från ridvägarna i vinterskrud. Resten får ni uppleva från hästryggen.

Som standard erbjuder vi 1.5-timmesturer och 2.5-timmesturer (med fika) i olika tempo, se länkarna, men har ni speciella önskemål så är vi flexibla.

För tillfället kan vi ta upp till 5 deltagare på en tur. Vid större sällskap brukar vi dela in i två ridgrupper (dvs max 10 deltagare totalt) och så ordnar vi någon form av parallell aktivitet för de som inte rider, t ex en tipspromenad (om häst förstås) och något annat, och så fikar alla gemensamt i samband med att grupperna byter och hästarna vilar. Vid denna typ av arrangemang rider vi typiskt ca 1 timme med varje grupp.

Vi ser helst att en ridtur fylls med minst fyra deltagare. Ibland fungerar det att vi plockar ihop en ridgrupp med liknande ridvana för att få ihop minst fyra, men om ni gärna vill rida i slutet sällskap och är färre än fyra så går det också bra, men då blir kostnaden per deltagare något högre.

På alla våra turer börjar vi på vår ridbana hemma så att ni i lugn och ro får bekanta er med våra hästar.

Boka Er tur via mejl till info@krakriset.se

Ta gärna en titt under "tips inför turen" innan Ni kommer till oss.

VÄLKOMNA!

Smakprov från våra ridvägar i vinterskrud

På vintern fikar vi ibland i vår uppvärmda lada - med närbeläget utedass, även det med utsikt över hästhagen.

 

För anmälan och tidsbokning mejla: info@krakriset.se
Kråkrisets Islandshästar
På islandshästens rygg sitter du lugn och trygg
Webmaster: Henric Ström